Verslag Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen 21 maart 2024

Nieuwsbericht

Verslag Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen 21 maart 2024

19 april 2024

De Expeditie Pilot Praktijkbeoordelen bijeenkomst in Nieuwegein van 21 maart 2024 is door veel scholen bezocht.

Het nieuwe PraktijkbeoordelenFlex is getoond in een testomgeving die een goede indruk geeft hoe het eruit komt te zien. Een aantal reacties van scholen zijn: ‘Ziet er heel gebruikersvriendelijk uit’, ‘Ik zie mezelf er wel mee werken’, ‘Mooi hoe de planning erin zit, mooie toevoeging’, ‘Flexibeler dan in de vorige versie’, ‘Look en feel ben ik het helemaal mee eens’. Een mooie eerste opbrengst voor Examenservices, waarvoor dank. Er zijn ook een aantal kritische vragen gesteld door de scholen en ter plekke beantwoord. Examenservices heeft aangegeven dat er in mei een live bijeenkomst zal plaatsvinden voor de testscholen.
Een uitleg over de tool ‘Eva’ is gedeeld. Eva staat voor “Examenvisie applicatie” en ondersteunt scholen bij het maken van keuzes bij de inrichting van de examinering. Hier werd enthousiast op gereageerd en Examenservices geeft aan dit als prioriteit qua ontwikkeling mee te nemen. Op 22 april aanstaande zal er een specifiek webinar aan ‘Eva’ gewijd worden.
Na 1,5 uur zijn de onderwerpen PraktijkbeoordelenFlex, testscholen en Eva besproken en was het tijd voor een borrel met een hapje.
Wij bedanken alle aanwezige scholen voor hun inbreng.
NB. Informatie, FAQ’s en webinars over PraktijkbeoordelenFlex zijn te vinden op: www.examenservices.nl/praktijkbeoordelenflex