Vaststellingsbijeenkomst 26 maart

Nieuwsbericht

Vaststellingsbijeenkomst 26 maart

23 april 2020

Op 26 maart heeft er een vaststellingsbijeenkomst plaatsgevonden. Vanwege de maatregelen met betrekking tot het nieuwe coronavirus is ervoor gekozen om dit overleg telefonisch te houden.

Onderstaande documenten zijn vastgesteld:

– Servicedocument ‘Kaders en richtlijnen constructie examenopdrachten’

  • Het doel van dit document is dat scholen zelf opdrachten kunnen ontwikkelen die binnen route 1 voor valide exameninstrumenten vallen. Wanneer bijvoorbeeld behoefte is aan een zeer specifieke examenopdracht die niet voor andere scholen bruikbaar is, wordt aangeraden om aan de hand van dit servicedocument zelf een opdracht te ontwikkelen.

– Servicedocument ‘Concretisering examenopdrachten’

  • De examenopdrachten zijn zo beschreven dat ze op verschillende manieren ingevuld worden. Dit document biedt ondersteuning in het geven en vastleggen van die invulling.

– Examenopdracht P1 LO ‘Retouren verzenden en goederen ontvangen’
– Examenopdracht P9 ICT ‘Een stalen plaat bewerken’
– Examenopdracht P9 ICT ‘Constructieonderdelen maken’
– Examenopdracht P9 ICT ‘Een machine monteren’

Daarnaast is een wijziging in de examenopdracht P7 HVV ‘Een gerecht bereiden’ vastgesteld. Deze wijziging betreft het verduidelijken dat de student het recept aangeleverd krijgt en dus niet zelf mee hoeft te nemen.

De vastgestelde agendastukken zijn inmiddels beschikbaar in de examenbank. Over de agendastukken die niet vastgesteld zijn is contact opgenomen met de betreffende docenten. De volgende vaststellingsbijeenkomst staat gepland op 15 mei.